• Alapozók száraz bőrre

    A nyár a zsíros bőrűeknek problémás, a tél viszont kifejezetten a vízhiányos pofinak nem kedvez alapozó szempontjából. A hideg, szeles időszakban az amúgy is cserepes, húzódó bőr nem nyújt valami kellemes látványt, de ha még ezt tetézzük egy olyan alapozással, ami nem a bőrtípusunknak megfelelő, akkor a hámló, száraz részeket még inkább kiemeljük. Emiatt nagyon fontos, hogy az alapozónk hidratáló részt is tartalmazzon, az én bőröm emellett a por állagút sem viseli el, így inkább a folyékony állagút javasolom, ha te is ezt a tábort erősíted!

    Most 4 olyan terméket hoztam, ami kifejezetten a száraz bőrnek kedvez! Ebből kettő számomra nagy kedvenc, a másik kettő bár nem lett szerelem, de sokaknak bevált, így azokat is bepötyögöm.

    1. Maybelline Fit me Luminous + smooth alapozóAlapozók száraz bőrre

    A Fit me alapozó palettáján készült kifejezetten száraz és zsíros bőrre való termék. A luminous + smooth változat nekem nagyon bevált, ugyanis könnyen eldolgozható, lágy fedésű. Bár nem fed el minden bőrhibát, mivel gyenge-közepes erősségű a tudása, de szépen kiegyenlít, és engem kárpótol azzal, hogy egyáltalán nem érezhető a viselése! Nem szárít picit sem, emellett olcsó (2-3 ezer közötti).

    2. L’Oréal Nude Magique Cushion alapozóAlapozók száraz bőrre

    Ez a kis kompakt termék egyébként nagyon ötletes, mert utazásnál is pici helyen elfér, bár a szivacsával igaz nem lehet sokmindent kezdeni, de jó, hogy a kialakításában egy tükör is helyet kapott! A csomagolása pedig nagyon elragadó, akár egy kis ékszerdoboz! A beltartalom is szuper, kevesebbet tud fedésre, mint a Fit me, de azt hiszem így is jobban szeretem mert még annál is természetesebb a fedése! Hátrànya viszont, hogy kevés van benne, és ahhoz képest pedig drága, hiszen egy drogériás alapozóról van szó (5-6 ezer Ft).

    3. MAC Studio Face&Body alapozóAlapozók száraz bőrre

    Nem lett kedvenc, de tudom, hogy sokan viszont imádják, és kifejezetten száraz bőrre lehet jó, ezért szerettem volna beletenni a listába, hátha nektek beválik. Az én tapasztalatom az, hogy folyékony állagához képest eléggé zsíros érzetet eredményez és fedése is nagyon minimális! Nekem a tubus kialakítása sem tetszik, ha már egy drágább alapozóról van szó, akkor az legyen könnyen használható és esztétikus! Ami viszont tetszett, hogy bármilyen bőrszínhez könnyen azonosult az az egy árnyalat, ès az illata is kellemes volt, ami nálam valamiért pluszpont! 😀

    L’Oréal Lumi Magique alapozóAlapozók száraz bőrre

    Ezzel kapcsolatban egész hasonló érzéseim vannak, mint a MAC-el, bár picivel erősebb fedesű, de szintén túl zsíros érzetet hagy. Ez és a MAC nagyon vízhiányos bőrön jól működhet, vagy ha nem zavar, hogy érzed magadon az alapozót, akkor is jó lehet!

    *1 tipp:

    Ha száraz bőrrel áldott meg az ég, akkor figyeld ezeket a kifejezéseket az alapozón: •luminous, •smooth, •glowy – hiszen ezek inkább erre a bőrtípusra készültek!

    Follow:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.