• Hogyan nem lettem modell | TFCD fotózások, hobbi modellkedés

    Ez a történet egy 13 éves kislányról szól, aki mindig is csodálva nézte a gazella-testű lányokat a kifutón, és igen – ő is ilyen szeretett volna lenni.

    Nos, ez valóban így volt…Mindig vonzott a divatvilág, a modell karrier. Már tinikoromban megkerestünk pár modellügynökséget, viszont tapasztalatlanságunk híján természetesen nem jó irányban kopogtattunk. Több castingon is részt vettem, anyum persze mindig elkísért. Izgatottan vártuk, hogy vajon most milyen választ kapunk. Akár több órás sorban állás, és a 3-4 nyers fotó elkészülte után mindig ugyanaz volt a szöveg: Kiválasztottak! Viszont ennek vannak költségei, de ne aggódjunk! Fizethetünk részletben, ráadásul más ügynökségnél sokkal többet szoktak kérni! Szerencsére nekünk itt kezdett furcsává válni az egész, de nagyon sok esetet hallottam, hogy bizony bedőltek az átverésnek. Ez pedig azért szomorú, mert itt általában nem pár tízezer forintról beszélgettünk, hanem 100, vagy sokszor akár 200-300 ezerről is.

    Nem tudom, hogy most 2018-ban még mindig elterjedtek-e a lehúzós ügynökségek, de akkoriban virágkorukat élték. A családban nem volt senki, aki ilyen körökben mozgott volna, így fogalmunk sem volt arról, hogy hogyan is működik ez az egész és valójában melyik ügynökséget érdemes megkeresni. Nagyrészt a gimi végén jöttem rá arra, hogyha valóban kellesz egy modellügynökségnek, akkor nem sajnálják beléd fektetni a pénzt, hiszen az nekik többszörösen megtérül majd. Hogyha pedig pénzt kérnek a “taníttatásodért” és a fotózásokért cserébe, akkor ott nem egy valódi modell ügynökségről van szó! Fordított esetben meg sem próbálják veled a munkát. Egy valódi ügynökség, ha nem talál alkalmasnak a munkára, akkor elmondja őszintén, hogy nem tudnak téged szerződtetni.

    Fotó: Emlékálmodó

    Gimiben is volt még egy-két reménysugár, hogy én akkor most megpróbálom megint. Aztán letörték a szarvam, amikor elmesélték, hogy sajnos túl alacsony vagyok és nincs rá sok esély, hogy nőni fogok annyit, hogy az még beleférjen. Ez így is lett, 164 cm-el nem hódítottam meg a kifutókat, de hogyha más szempontból alkalmas lettem volna az egészre, akkor valószínűleg ez az akadály nem tántorította volna el őket. Tudom-tudom, sok hibám van. Hiszen nem szimmetrikus az arcom és az állam sem elég hetyke, de azért mégsem adtam fel ilyen könnyen.

    Valóban nem lettem Kate Moss, de így is belekóstoltam jócskán a modellkedés világába. Amire rájöttem, hogy nagyon élvezem, teljesen más leszek, hogyha fotóznak. Kicsit olyan ez talán, mint a színészkedés. Amint profi fotóst és profi kamerát látok egyszerűen megváltozom. Eltűnik az a szégyellős, introvertált kislány, aki valójában utálja, ha fotózzák! Kamera előtt magabiztosabb leszek és kapok egyfajta önbizalom löketet. Furcsamód, hogyha csak simán fotóznak, akkor azt most sem szeretem. 😀 Profi fotózás esetén viszont a pózolás ösztönösen jön, hiszen sosem tanultam. Már az első fotózásomon is valahogy szinte azonnal ráéreztem. Azóta pedig már úgy ahogy, azt is megtanultam, hogy mi az, ami jól áll! Hogyha kacsintgattok a modellkedés felé vagy csak egyszerűen szeretnétek pár jó képet, akkor mindenképp ajánlom egy profi fotós segítségét, mert sokat megtanít önmagadról.

    Fotó: Tukora Norbert

    Most persze biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen úton-módon kezdtem bele a modellkedésbe (hobbi szinten) bármilyen ügynökség segítsége és több százezer forintnyi összeg nélkül…Szerencsére nem fizettem a kis hobbimért tetemes összegeket senkinek, viszont rátaláltam facebookon egy-két olyan csoportra, ahol viszonylag kezdő fotósok, modellek, sminkesek és tervezők dolgoznak együtt, ingyen és bérmentve az elkészült fotókért cserébe. Nevezhetjük referencia gyűjtésnek, vagy barternek is akár, a lényeg ugyanaz. És bár azt hinnénk laikusként, hogy egy ilyen együttműködésből biztosan nem készülhetnek profi képek, pedig nagyon is!

    Fotó: Emlékálmodó

    Ilyen fotózások által ismerkedtem meg a jelenlegi fotósaimmal is és együtt fejlődtünk ügyesedtünk a kamera két végében. Nagyon sok emberrel hozott össze a sors a csoport által, ez pedig rengeteget segített abban is, hogy kicsit nyitottabb legyek idegenek felé és képes legyek elengedni magam. Persze az ilyen fotózásoknak is megvan a veszélye, én viszont őszintén, egyik fotózásomat sem tenném semmissé. Szuper személyiségeket, alkotókat ismertem meg általuk és én is nagyon sokat fejlődtem.

    Annak az oka, hogy nem volt rossz tapasztalatom, az lehet, hogy mindig nagyon körültekintő voltam. Napokig beszélgettem az adott fotóssal, amiből már általában lejött, hogy nem egy sorozatgyilkos vagy kéjenc! 😀 Ami a legjobb, hogy több olyan sikertörténet is volt egyébként a csoportba, aminek nagyon örülök! Hiszen lehet, hogy valakit nem fedez fel egy modellügynökség, mégis jócskán van tehetsége az egészhez. Hogyha ti is kacsintgattok efelé a világ felé, akkor szívesen ajánlom nektek ezt a csoportot. Körültekintőnek kell lenni, sok véleményt el kell olvasni, de hogyha valóban érdekel a szakma, akkor ne várd, hogy felfedezzenek. Inkább mutasd meg magad és gyűjts elegendő referenciát!

    Fotó: Séllei Zsanett

    A modellkedés nekem végül a blogom indulásában segített nagyon sokat, viszont ez fordítva is igaz.

    A blogom által kiélhetem a modellkedés iránti vágyam. És itt nemcsak arról van szó, hogy készítem nektek a divat inspirációkat, hanem például külön öröm volt számomra, amikor a Remington Nagykövet fotózásán vehettem részt. Ezt kivételesen nem magamnak szerveztem, hanem a Remingtonos csodalányok mindent megterveztek nekünk és nagyon-nagyon jó élmény maradt az egész fotózás, ahol tényleg minden rólunk szólt! Ezt az élményt egyébként most bárki megtapasztalhatja, ami szerintem egy csodás kezdeményezés! Továbbiakért látogass el ide: https://www.remingtonstylecab.hu/

    Fotó: RemingtonGetReady

    Fotó: RemingtonGetReady

    A hobbimodellkedést egyébként azt hiszem 3 évig csináltam, volt, hogy minden hétre szerveztem fotózást és imádtam kreatív koncepciókon gondolkodni. Ez még most is így van, viszont munka mellett erre már nyilván kevesebb időm van sajnos. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy a blogom által még mindig van lehetőségem belekóstolni ebbe a világba!

    Köszönöm, hogy velem tartottatok, remélem érdekes volt számotokra a téma!

    Emellett köszönöm a rengeteg segítséget a csodás fotósaimnak, akikkel együtt dolgozunk hóban, szélben, esőben! Regi és Kata nektek külön köszönet, hiszen már rengetegszer voltatok ott nekem és kattintottatok mesés képeket! 🙂 <3 

    Ezúton is csodás ünnepre hangolódást kívánok nektek! ☃️

    Follow:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.