• A hónap kedvenc sminkjei – állatkísérlet mentes sminkek

    Bár nem vagyok egy sminkguru, és azt vallom, hogy a szép bőr belülről indul – mégis az évek során kialakult pár olyan sminkelési szokásom, amiről nem szívesen mondanék le. Ilyen például a természetes hatásu, könnyen viselhető sminkek szeretete. Ezt pedig leginkább arra értem, hogy egy smink mennyire kényelmes viselet. Ha ez nincs meg, hiába csinál nekem pl. tökéletes, makulátlan hatású bőrt egy alapozó, akkor sem tudok rábólintani, ugyanis nincs számomra idegesítőbb annál, ha érzem, hogy van valami a pofimon.

    Emellett természetesen fontos számomra, hogy milyen összetevőkkel van telepakolva egy termék és, hogy állatkísérlet mentes kencéről van-e szó. Az előbbi alapvető tulajdoság a bőrünk jólétéért, hiszen nagyon gyakran többet ártunk egy kencével, mint segítünk , az utóbbi pedig a bolygónk és a lelkiismeretünk számára nélkülözhetetlen.

    Ebben a cikkben pedig szeretném nektek azokat a kedvenc állatkísérlet mentes sminkjeimet bemutatni, amelyek minden egyes sminkelésem alkalmával előkerülnek a sminkes fiókból.

    Mádara Skin Equal – Soft Glow Foundation 

    Tavasszal találtam rá erre a csodás alapozóra, amit bár nyáron sokat pihentettem (nyaranta ritkán sminkelek), viszont most szeptemberben ismét hű társammá avanzsált. Hatalmas kedvenc ez számomra, hiszen minden tulajdonság stimmel, amit elvárok egy ilyen terméktől. Mióta állatkísérlet mentes kozmetikumokra váltottam, azóta kerestem a tökéletes CF alapozót. Ezelőtt a Bourjois Healthy Mix-et használtam, és bár azzal is meg voltam elégedve, sajnálatos módon az a márka máig tesztel állatokon. A Mádara tökéletes, sőt még sokkal jobb utóddá vált, hiszen szépek az összetevői, egy pillanatig sem érzem, hogy az arcomon viselem, emellett SPF 15-el is el van látva. Ez az alapozó nem egy nehéz, matt, teljes fedésű termék, viszont számomra nem is ez volt a cél. Szeretem a szeplőimet, amelyek 1 rétegnyi fedés után szépen elősejlenek.

    Az én árnyalatom: Rose Ivory

    Mádara - Skin equal soft glow alapozó

    Pixi – Summer glow palette

    Nyár elején érkezett meg hozzám ez a Pixi paletta, amely számomra egy igazi telitalálat. Ebben a termékben 9 csodás árnyalat kapott helyet, amelyek között találhatunk bronzostót, pirostót és highlighter is, de igazából bármelyik színt használhatjuk szemhéj árnyalóként is. Egy igazán jól pigmentált, ásványi alapú, emellett parabén-mentes sminkről van szó, amely persze ugyanúgy, ahogy a többi Pixi termék is, szintén állatkísérlet mentes. Eddig is volt a kedvenceim között Pixi paletta, de ez abszolút ‘musthave’ jelenleg.

    Pixi soft glow paletta

    Annabelle Minerals Brow like WOW szemöldök paletta

    Erről a palettáról már beszéltem többször instagramon, hiszen lassan 1 éve mondhatom a kedvenc szemöldökformázó termékemnek. Kettő barna árnyalatot és egy (végre) jól pigmentált fehér színt találhattok ebben a préselt festékekkel felruházott palettában. A színek igazán tartósak, nálam általában a nap végén is láthatóak, a design pedig nagyon szépen kivitelezett, melynek lapjait egy pici, de erős mágnes zárja, úgyhogy a kiszóródástól sem kell tartani. Ez a szemöldökformázó szuper választás akkor is, ha csak természetes hatást szeretnél elérni a mindennapokra, de pigmentáltsága és tartóssága révén, azt gondolom, hogy egy ‘full glam’ esti smink mellé is teljesen megállja a helyét.

    Annabelle minerals - Brow like wow

    Pixi Liplift max

    És akkor végre egy kis szájravaló! Nagyon örülök neki, hogy kicsit kezd lecsengeni a matt ajkak divatja, mert sajnos nem igazán tudtam azonosulni ezzel az irányzattal. Száraz bőröm révén, főképp hidegebb időben a szám is eléggé cserepes tud lenni, így nekem szinte tabu volt a matt mizéria. Idén végre ismét hódítanak a fénylő ajkak, én pedig több kedvenccel is betáraztam, de azt hiszem ezek közül a leginkább dobogós ismét egy Pixi termék. A Liplift Max nevéhez hűen elvileg dúsítja az ajkakat, és bár minimális hatása van ilyen téren is, én nem ezért szeretem. Számomra egy tökéletes hétköznapi szájfény, ragacsos érzés és fura íz nélkül. Ráadásul jojoba olajjal, kamilla kivonattal és peptidekkel ápolja a bőrt, úgyhogy attól sem kell félnem, hogy kiszáríaná alatta a bőröm. Felvitelkor van egy kis hűsítő, bizsergető hatása, de én ezt kifejezetten élvezem. 😀

    Az én árnyalatom: Sweet nectar

    Pixi Liplift Max

    Ez a 4 termék nálam igazi alapdarabbá vált, de kíváncsi vagyok a ti kedvenc őszi sminkjeitekre is! Ha van kedvetek osszátok meg velem a kommentszekcióban, és meséljétek el ti is, hogy mi miért érdemelte ki a dobogós helyet! 🙂

    Follow:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.