• Esküvő és a Covid szituáció

    Bizony, tudom – hosszú-hosszú ideje nem tevékenykedtem a blogon, amelynek nemes egyszerűséggel annyi az oka, hogy picurka szabadidőm alatt próbálok feltöltődni és pihenni. Viszont, mint sokan tudjátok már Instagramról – 2020 Október óta menyasszony vagyok, és bevallom az esküvős téma, na meg a sok-sok szervezkedés jócskán beszippantott (kissé talán túlságosan is).

    Hová sietni?

    Még több, mint 1.5 évünk van a 2022 augusztusára tervezett esküvőnkig, habár a szolgáltatók nagy részét már most szeretném megtalálni, hogy be legyünk biztosítva a kedvenc alkotóinkkal. Arról a tényről viszont nem lehet és nem is szabad megfeledkezni, hogy jelenleg sokkal bizonytalanabb minden egyes lépés előre. Nem lehet tudni, hogy mire számíthatunk ezen a nyáron, vagy éppen a következőn – mi pedig különösen nehéz helyzetben vagyunk, hiszen az én rokonságom legnagyobb része Erdélyből vagy Kínából érkezne Magyarországra.

    esküvő covid

    A covid alatti esküvőzésről, és arról, hogy mi hogyan állunk a jelenlegi helyzethez – egy interjú is készült nemrég Gaskó Bianka, a Cosmopolitan újságírója által. A cikkben egy szakember és több másik menyasszony is megosztja gondolatait, úgyhogy érdemes lehet elolvasni itt, ha ti is a közeljövőben tervezitek az esküvőtöket. Viszont mivel a beszélgetésünk nem tudott teljes egészében megjelenni az oldalon, így arra gondoltam, hogy most megosztom veletek kis kiegészítésekkel a blogomon. Hamarosan pedig jövök egy helyszín kiválasztós, tippekkel ellátott bloggal, hiszen pár hete végre döntöttünk és kiválasztottuk a számunkra tökéletes helyszínt.

    esküvő covid
    Wolf Mária Photo

    Esküvő covid idején

    Sokan belevágnak a szervezésbe vírushelyzet ide vagy oda. Ti miért döntöttetek amellett, hogy inkább jövőre tartjátok az esküvőtöket?

    Mivel a családom nagyon multikulturális, így több országból érkezik a násznép egy eléggé nagy hányada Emiatt nagyon fontos volt, hogy a lehető legnagyobb esélyünk legyen a közös ünneplésre. Erdélyből és Kínából is érkeznek rokonok, 2021 nyarában viszont sajnos még nem bízunk annyira, hogy elképzelhetőnek tartsuk a lagzit így.

    Belefogtatok már a szervezésébe vagy még csak a tervezésnél tartotok? Milyen esküvőt szeretnétek?
    Tavaly év végén már belekezdtünk, de ennek inkább az az oka, hogy imádok szervezkedni, emellett DIY projektekbe belevágni – ez pedig az esküvőnk esetében sincs másképp. Emellett mivel esküvőszervezőt sem terveztünk, így szeretném a lehető legjobban kiélvezni az előkészületeket, elég időt hagyni a folyamatokra, és mindenből megtalálni a hozzánk leginkább passzoló szolgáltatót. A helyszínt eközben már ki is pipálhatjuk, igazi természetközeli, greenery stílusú esküvőt képzeltünk el. Ettől eltekintve, viszont tudom, hogy nagyon időben vagyunk, mert 2022 nyara messze van még.

    Kéritek profi esküvőszervező segítségét vagy mindent magatok csináltok majd?
    A terv az, hogy minden szervezést magunk csinálunk. Ha kevés időnk lenne, akkor biztosan kértem volna profi segítségét is, de így azt gondolom, hogy bőven lesz időnk mindenre.

    Mit gondolsz, lesz még szükség jövőre is B tervre a vírus miatt? Kell majd számolni az esetleges elhalasztással?
    Mindenre fel kell készülni, így szerintem most nagyon fontos, hogy megpróbáljon minden pár rugalmasabb lenni a szokásosnál. Nekünk is ott van a fejünkben, hogy simán lehet – a rokonság elég nagy hányada mégsem tud eljönni az esküvőnkre, vagy tőlünk függetlenül halasztani kell. Ez eléggé frusztráló, de próbáljuk tudatosítani magunkban, hogy ne legyenek kőkemény elvárásaink. Ezen felül olyan szolgáltatókkal szeretnénk körülvenni magunkat, akik szintén rugalmasabbak és megértőbbek a jelenlegi helyzetre való tekintettel. 

    Mennyire okoz szorongást a jelenlegi vírushelyzet, ha az esküvődre gondolsz?
    Még messze van az esküvőnk, így minden bizonytalan. Ez egyrészt jó, mert simán lehet, hogy addigra már nem akadályoz semmiben sem a vírus, másrészt az éremnek két oldala van. Egyelőre még ott van a reménykedés, úgyhogy nem aggódjuk túl most még.

    Van esetleg olyan dolog, amit már most megváltoztatott az esküvődben a kialakult helyzet?
    Egyelőre nem kifejezetten, de nem is volt a fejemben sosem óriás méretű lagzi –  a legkedvesebb rokonainkat és barátainkat tervezzük meghívni. Ami jó, hogy a helyszínünk  nem egy zárt épület, ez sok vendégünknek szerintem nagyobb biztonságot ad majd. Azt pedig, hogy a következő hónapokban mit kell átgondolnunk – egyelőre a jövő zenéje. 

    Mertek nászútban gondolkodni, vannak már ezzel kapcsolatos terveitek?

    Na igen, ez is egy olyan kérdés, amire a válaszom sajnos még bizonytalan. Örülnénk neki, ha tudnánk menni, de ez azt hiszem csak jövőre derül ki. A tavalyi görög nyaralásunkat le kellett mondanunk, és idén sem tervezünk egyelőre semmit. Igazából már annak is borzasztóan örülnénk, ha egy zavartalan, meghitt esküvőt sikerülne összehozni. 

    esküvő covid

    Őszintén kíváncsi vagyok – idei és jövő évi menyasszonyok, hogy ti mit gondoltok az adott témáról? Mennyire tudjátok megélni a szervezkedés izgalmát, és mennyire zavar bele a vírushelyzet az esküvőtökbe?

    Follow:
    Share:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.