• Legjobb turkálók + spórolási tippek

     Turiban vásárolni ciki lenne? Sokan így gondolják, pedig mennyi előnye van, kezdve a spórolással és folytatva a fenntartható, környezetbarát divattal. Aki ma még mindig gáznak gondolja ezt a fajta tevékenységet az nagyon megragadt a sekélyes felszínesség szintjén! Régóta tudjuk, hatalmas tévhit az, hogy csak régi, agyon használt darabokat lehet találni ezekben a boltokban, sőt a következőkben cáfolnám is! Lessétek meg nekem hol bújnak meg a kedvenc lelőhelyeim!

    Mega Market és Mega turi

    Mindkét használt ruha bolt Kispesten található és mindkét bolt ugyanarra a rendszerre épül. A hét valamelyik napján legmagasabb az ár (700-800 ft), a további napokban pedig ez folyamatosan csökken egy 100-assal. Egyértelműen a legjobb cuccokat az első 1-2 napon lehet ott találni, de így is nagyon megéri, mert mindenféle ruhadarab van a palettán, férfi-női egyaránt. Ami még fontos, hogy a Mega Market sokkal nagyobb, míg a Mega Turi viszonylag picike, de én pont az ilyet szeretem, mert legalább bejárható az egész üzlet. Innen van például a Dr. Martens bakancson is, amit pont 800 ft-ért vásároltam meg.

    legjobb turkálók

    Humana (Újpest)

    Őszintén szólva, én még sosem jártam ebben a turiban, viszont anyum igen, aki gyakran szerez be innen számomra kincseket. A helyzet itt is hasonló, mint az előbbiekben, naponta változik az ár, de emellett óránként is! Ugyanis van, hogy bejelentik, egy bizonyos ideig fél áron tudjuk beszerezni a ruhákat (az amúgy is olcsó alapárból). Ez pedig nagyon gyakran megesik…vagy csak anyumék nagyon szerencsések!

    legjobb turkálókKilós HÁDA

    Ti is sokszor érzitek azt, hogy a darabáras Háda üzletek néha durván el vannak szállva az árakkal! Oké, hogy sokszor lehet kifogni vadiúj, minőségi darabokat, de a ruhák egy része, akkor is használt. Sokszor olyan magasak az árak, hogy nem turis boltban is elérhető annyiért. A kilós Háda esetében viszont már általában nincs így. Ahogy a nevéből is adódik, a ruha súlya alapján számolják ki az árat, így egy olyan ruhadarab esetében, ami lengébb, több ezer forintot spórolhatunk! Vagy egyébként akár több tízezret is, mert volt már, hogy olyan márkás darabra bukkantam, aminek az ára alapból 30 ezer fölött mozgott! Persze ez kabátok esetében már kicsit neccesebb, de ilyenkor úgy érdemes menni, ha 50 %-os akció van (ezt a Háda facebook oldalán mindig jelzik). A ruharadok kg-ja 1450 ft, ha jól emlékszem!

    legjobb turkálók

    Dorothy&Abby, Party 22

    Ez a két üzletlánc ugyanarra a sémára épül. Sérült, vagy tavalyi/azelőtti kollekciós ruhadarabokat tudunk megvásárolni nyilván olcsóbban. Pár évvel ezelőtt rengeteget jártam a Party22-be, viszont miután elköltöztünk, nem nagyon látogatom. Amikor pedig igen, akkor úgy vettem észre, hogy az árak eléggé felmentek, bár főleg a D&A-ben. Amit még tapasztaltam, hogy a D&A esetében sokkal kevesebb a hibás ruci, viszont az ár is magasabb. Itt mindenképpen mai divatú ruhákra fogok lelni, viszont gyakran magasabb áron, mint a sima leárazásokon. Ettől függetlenül érdemes lehet belesni, bár nagyon egyedi kincsekre ne számítsatok, hanem inkább a tipikus „fast fashion” kínálat megy.

    legjobb turkálók

    Online használtruhás csoportok és oldalak

    Ha facebook csoportra gondolok, akkor ilyen például a Boltkórosok (és még rengeteg másik), na meg mostmár ott a közösségi oldal saját piactere is. Ha viszont weblapra, jöhet a jófogás, a vatera és társai. Amennyiben több időd van, érdemes őket gyakran pörgetni, mert a jó árban lévő és csini darabokra gyorsan lecsapnak, viszont itt is hiper-szuper ajánlatokat lehet találni! Időhiány esetén viszont inkább a következő tippet ajánlom!

    legjobb turkálók

    Évről-évre leginkább csak a leárazások alatt vásárolj!!

    Nyilván hogyha valami nagyon fontos, akkor megveszed évközben is viszont, ha be tudod tartani, hogy főképp csak ilyenkor vásárolj, azzal sokat tettél a pénztárcádért. És igen, ma már kb minden hónapban van valami leárazás, amiatt, hogy elcsábuljunk, de az igazán nagy áresés tél végén vagy nyár elején történik. Ez január-februárra és július-augusztus-szeptemberre vonatkozik! Itt viszont a másik tippem, hogyha nincs egy kinézett darab, akkor inkább a végefele menj vásárolni, mivel az elején nem olyan jók az  akciók! Plusz az is jellemző, hogy a végén vagy a nagyon kicsi, vagy a nagyon nagy darabok elérhetőek csak már.

    legjobb turkálók

    by Sinspiration blog

    Follow:

    Leave a comment

    1. 2018-02-24 / 09:21

      Szuper bejegyzés lett, kaptam ezáltal néhány tippet, amit ezúton is köszönök! 🙂
      Egyébként nekem is pont az a bajom a darabáras Hádákkal, hogy az ott található ruhák árai sokszor annyira magasak, hogy annyi pénzért már egy vadi újat is tudnék venni (vagy maximum hozzárakok még 1-2 ezer forintot).

    2. 2018-02-24 / 09:43

      Kedves Diana, nagyon-nagyon örülök ennek! Remélem te is szuper darabokra lelsz majd! ☺️ Igen, sajnos a Háda nagyon elszállt az árakkal! Bár tény, hogy Mo-n ő a legnagyobb, de ezzel csak azt fogja elérni, hogy az emberek máshova mennek inkább!

    3. 2018-02-24 / 14:45

      Szia! Téli ruhákat én mindig szezon végén szoktam venni, mert akkor nevetségesen olcsón adnak mindent. Egy kötött pulcsit alapáron elénk tolnak 6-8000-ért, szezon végén meg elviheted 2000-ért. 😀 De nyáron is szoktam nézelődni, mert akkor is szoktak akciós ruhák között olcsó pulcsik lenni, úgyhogy olyankor betárazok és nem kell azon aggódnom, hogy nem lesz új felsőm, amikor eljön az ősz/tél. 🙂

      • 2018-02-24 / 15:42

        Szia Nalina! 🙂 Nagyon jól csinálod, így érdemes, mert gondolj bele…Ha nekik azt a 8-9 ezer forintos pulcsit megéri eladni 2000 forintért is, akkor mennyire sok hasznot tehetnek rá alapból! :O

        • 2018-02-26 / 21:02

          Általában ha meglátok valamit, ami tetszik, akkor mindig mondom, hogy “majd leárazáskor megveszem 2000-ért”. 😀

    4. 2018-03-07 / 19:17

      Fel is lett véve a teendők közé, hogy egy turkálós shoppingnapot tartsunk a barátnőmmel. 🙂 Izgatottan várom, hogy milyen kincseket fogok találni, eddig sose volt szerencsém a turkálókkal, mert pici méret vagyok és azt nehezen találok, vagy nem vagyok elég kitartó/türelmes hozzá… 😀

      • 2018-03-08 / 05:52

        Én is pici vagyok, de valahogy mindig találok valami szemrevalót! ? Ajánlom mindenképp, de ne a legnagyobbakkal kezdjetek! Ott én is tényleg megunom gyorsan, mert látom, hogy sosem ér véget a ruhák kupaca! ?

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.