• Teaszünet-díj – Kicsit többet a blogról

    Sziasztok ismét! 🙂

    Már több, mint 1 hónap is eltelt, amióta alakult egy kis kényszerszünet a blog életében! De szerencsére ennek vége! Kész vagyok az államvizsgával és más dolgok is kikerültek az életemből, amelyek csak vitték az időmet, úgyhogy végre újra itt! 🙂

    Ma egy rendhagyó poszttal jövök, ugyanis egy kicsit jobban beleláthattok a blog és az én életembe! 

    Még májusban hívott meg Gréti, a hello-life blog írója egy izgi játékra, azaz a Teaszünet díjra. AZ ő posztját itt találjátok! ❤ Ezúton is nagyon köszönöm neked Gréti., hogy engem is meghívtál a játékba, mert szerintem ez egy szuper kezdeményezés!

    A szabályok a következők:

    • Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
    • Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
    • Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
    • Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
    • Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, és magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

    Akkor kezdjünk is bele! 

    Nos kicsit nehéz nekem ez a kedvenc idézet dolog, mert sosem voltam az az idézetgyűjtős lány. Szeretem őket, de engem sajnos nem motiválnak, mert nálam nagyon érvényes az a szabály, hogy a saját bőrömön és a saját utamon tudom a leginkább megtapasztalni ezeket az életigazságokat! Ha viszont már választani kell, akkor leginkább a motivációra sarkalló, tenni akarást kiváltó kis mondatocskák jönnek be a leginkább. 

    Mint például ez:

    #quotes

    Az én kérdéseim, amiket Grétitől kaptam: 

    1. Mikor és miért kezdtél el blogot írni?
    2. Miről írod a blogot és miért ezt a témát választottad?
    3. Mi inspirál az íráshoz?
    4. Hogy zajlik nálad egy poszt összeállítása?
    5. Szerinted mitől egyedi a blogod és amit alkotsz?
    6. Hogyan töltődsz fel egy stresszes hét után?
    7. Mi az, amire az eddigi életedben a legbüszkébb vagy?
    8. Mi a kedvenc könyved?

    1.Mikor és miért kezdtél el blogot írni?

    2016 augusztusában kezdtem el a blogolást, méghozzá egy egészen komoly ok miatt. Előtte is fontolgattam, de sosem vettem rá magam, mindig volt valami kifogás, tudjátok hogy megy ez…DE! Júlusban lovasbalesetet szenvedtem, eltört 2 csigolyám, 1 pedig kifordult, ezáltal pedig 1 hónapig nagyrészt az ágyban tengettem a napjaimat! Már nagyon-nagyon unatkoztam, így elkezdtem itt wordpressen megtervezni a blogot, utánanézni a dolgoknak, hogy hogyan is kell elkezdeni az egészet, amikor pedig végre már többet mozoghattam azonnal DIY projektekbe kezdtem. Ezek mostanában már kevésbé jelennek meg itt, de nem azért mert nem vagyok még mindig óriási “csináld magad” őrült, inkább azért, mert úgy érzem ezeket blogon keresztül nagyon nehéz jól átadni, inkább egy videóblog tudná ezt megtenni!

    A balesetemről sok-sok mesélnivalóm lenne, ezt pedig valószínűleg a blogszülinapon fogom megtenni! Remélem, hogy sikerül majd ezzel eljutni több olyan emberhez is, aki esetleg hasonló élethelyzeten megy keresztül és szüksége lenne egy kis támogatásra.

    2.Miről írod a blogot és miért ezt a témát választottad?

    Ahogy az előbb is említettem az elején DIY blogként indultam, de azt biztosan tudtam, hogy a divat  vonal mindenképp be fog kúszni a témák közé! A szépségápolás kicsit később jött be, de mostmár az is fontos részét képezi a blognak. Ha az instagram oldalamat végigpörgetitek (itt), akkor leginkább a szépség és divat blog irány fog érződni a képeim által.

    3.Mi inspirál az íráshoz?

    A legjobb inspirációk gyakran csak úgy, az adott szituáció által jönnek, de sok-sok magyar és külföldi vloggert és bloggert követek, így nem tagadom ők is gyakran inspirálnak!

    4.Hogy zajlik nálad egy poszt összeállítása?

    Van a telefonomon egy előre megírt lista, amit mindig bővítgetek. Na ide írom össze azokat a blog ötleteket, amelyeket a jövőben szeretnék megvalósítani. Egy poszt elkészítése egyébként mindig a fotózással kezdődik. Ha csak flatlayek készülnek, akkor én állok neki telefonnal fotózgatni, ha viszont egy szettet fotózunk be, akkor valamelyik csodás fotós pajtásom segítségét kérem. Ilyenkor viszont egyszerre legalább 3-4 outifit is befotózásra kerül. Ezután jön a képszerkesztés, majd a blogposzt megírása.

    5.Szerinted mitől egyedi a blogod és amit alkotsz?

    Őszinte leszek, úgy érzem még nem sikerült igazán kibontakoznom és megmutatnom, hogy ki is vagyok én. Pedig szerintem ez lenne a legfontosabb, hogy bele tudjuk adni önmagunkat teljes mértékben a blogunkba! Introvertáltként nekem ez kicsit  (sokkal) lassabban megy, csak mostanában kezdem természetesnek érezni ezt a közeget, pedig már lassan 2 éve annak, hogy elindultunk. Viszont úgy érzem eljött az ideje annak, hogy megmutassam önmagam és a blog is betöltse valódi célját, azaz hogy igazán inspiráljon titeket!

    6.Hogyan töltődsz fel egy stresszes hét után?

    Szerencsére nagyon sok olyan dolog van, ami feltölt. A legeslegelső a kiskedvenceim, teljesen kicserélődöm, ha velük eltölthetek pár órát, annyira megnyugtatnak. A többi pedig kb ami a csövön kifér, lehet az festés, séta, túra, henyélés, sorozatozás, egy jó buli, vásárolgatás, rendrakás (igen, néha még az is), na és persze a jó öreg alvás!

    7.Mi az, amire az eddigi életedben a legbüszkébb vagy?

    Több ilyen dolog is van, mivel szeretek örülni a kissebb dolgoknak is, de a legeslegelső a blogom, egyértelműen! Mert bár volt, van és lesz is olyan időszak, amikor úgy érzem nincs kedvem az egészhez, viszont nagyon sokmindenre megtanított és nagyon sokmindenhez hozzásegített. Képzeljétek, 2 (de lehet. hogy 3) állást is neki köszönhetek! A Cosmopolitan szerkesztőségébe is miatta kezdtem el dolgozni, ami egy óriási élmény volt számomra, hiszen miről álmodhat egy divatrajongó lány, ha nem erről!

    A másik ilyen dolog, amiért büszke vagyok magamra az a balesetem utáni gyors felépülés! Nem szegte és ma sem szegi kedvem ez a kis hátrányom, és igazából az egész történés inkább felrázott a való életbe, minthogy szomorkodva élném meg. Tudom és érzem, hogy az élet amiben vagyunk az múlandó és ma kell megtenni azt, amit lehet halogatnánk holnapig! – Nos ez eléggé érthetetlen lett azt hiszem, de majd megértitek egy hosszabb posztból! 😀

    8. Mi a kedvenc könyved?

    Most mondhatnék itt egy random, éppen menő könyvet, de igazából évek óta nem olvastam ki egyet sem! Kiskoromban imádtam olvasni, minden szülinapomra könyvért könyörögtem, viszont pár éve már csak olyan könyvek kerültek a kezeim közé. amiket valamilyen tanulási, fejlődési célből kezdtem el, de ezek sem lettek a kedvenceim! És hogy mi a helyzet a regényekkel? Inkább sorozatozom helyette, mivel igazából lassan olvasok és egy sorozat úgymond kevesebbet vesz el az időmből (amiből, nincs túl sok :D). Úgyhogy nálam ez a helyzet könyvek terén, pedig imádom őket lapozgatni, nézegetni, szagolgatni, megvenni, de aztán ritkán olvasom is teljesen ki! :’D

    És akkor most jöjjenek az én választottaim, akiknek ünnepélyesen tovább adom a Teaszünet díjat! 🙂

    A legelső jelöltem nem más, mint Erdei Panni, aki a Panni’s place divat blog írója (instagramon itt). Pannira még a Style and Blog időszakból figyeltem fel, és nagyon imádtam azt a platformot, viszont Panni stílusa mindig is jobban bejött (a Style and blogot 2 lány vezette, Panni és Mesi). Így amikor megszűnt az a blog nagyon örültem, hogy Panni tovább folytatta instán és külön blogon is, mert a stílusáért máig rajongok és nagyban inspirál engem is.

    Divat blog Panni

    Szeretném megjelölni Csillut a Styled by Csillu divat blog íróját (instagramon itt), aki csodás szettjeivel körbeutazza a világot, és persze erről meseszép képek is készülnek mindig! Csillu összeállatásai mindig kifogástalanok, de emellett a hordhatóság jegyében készülnek, bárki tudja őket viselni. Azt hozzáteszem, Csilluval eddig még nem sikerült  közös talit összehozni, de instán már sokszor úgy kommunikálunk egymással, mint két zsémbes vénasszony. 😀

    Divat blog Csillu

    A következő jelöltem Viki az Inspirál-lak blog írója (instagramon itt), akit már azelőtt is követtem mielőtt én elkezdtem volna a blogolást!. Nagyon szeretem Viki őszinte, kedves stílusát, egyszer pedig már személyesen is volt alkalmunk találkozni, amikor szintén ez jött át. Amit még nagyon imádok tőle, azok az inpirációs naplók, amelyek mindig nagyon hasznosak és szépek, ezeket pedig bárki letölthet ingyen, az ideit innen.

    Beauty blog

    Emellett szeretném megjelölni Beát, a My secret Fashiondiary  íróját, akit legelőször instagramon találtam meg (itt). Bea csodás flatlay fotóival gyorsan belopta magát sokak szívébe, ahogy az enyémbe is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok idő és energia ezeket elkészíteni, úgyhogy le a kalappal előtte!

    36136332_1869670343092305_5419199827818840064_n.jpg

    Insta blog

    A sorrendet ne nézzétek, mert az itt most nem számít. Azért jelöltem meg ezt a 4 csodás lánykát és egyéniséget, mert nagyon inspirálóak és érdemes követni őket, hiszen eszméletlenek mindannyian!

    A kérdéseim pedig: 

    1.  Mióta írod a blogod és miért kezdtél neki?
    2.  Melyek a legkedvesebb emlékeid a blogoddal kapcsolatban? Mire vagy a legbüszkébb?
    3. Van olyan dolog, amire a blogod tanított meg?
    4. Hogyan készíted a képeidet? Ki fotóz? Milyen programokat, alkalmazásokat használsz?
    5. Ha dolgozol, akkor mit és hogyan tudod összeegyeztetni a blogolással, instázással?
    6. Meséld el hogyan telik egy átlagos hétköznapod!
    7. Hogyan viszonyulsz a blogger eseményekhez (sajtótájékoztatókhoz)? Ha van, akkor mesélj egy-egy nagyon jó vagy rossz élményt!
    8. Mit tanácsolnál annak, aki most vág bele a blogba?

    Köszönöm hogyha elolvastátok ezt a nagyon hosszú blogposztot, és figyeljétek a jelölteim blogjait is, mert én már alig várom, hogy megválaszolják a kérdéseim! 🙂

    I N S T A G R A M | F A C E B O O K  | STYLEDIT.HU

    by Sinspiration blog

    Follow:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.